Uncategorized @hr

Plaže nedaleko Zagreba idealne za jednodnevno kupanje

S dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena mnoge hrvatske plaže lagano oživljavaju i privlače sve više kupača na svoje obale. Ako biste i vi htjeli biti među njima, ali nije još vrijeme za godišnji donosimo vam popis plaža na najviše 2 sata udaljenosti od Zagreba na koje možete skočiti i priuštiti si cjelodnevno kupanje. Uskočite u vlastito vozilo ili unajmite rent a car i krenite ka osvježenju.

Opatija

Opatija je jedna od bližih destinacija koja nudi velik izbor prekrasnih plaža. Od svih ponuđenih svakako treba izdvojiti:

Lido Bevanda Beach Resort

Najekskluzivnija plaža u samom centru Opatije, nedaleko od poznatog parka i vile Angiolina. Proteže se na čak 5000 metara kvadratnih, a udobne ležaljke i mnoštvo sadržaja nude ponešto za svakoga. Ulaz na plažu slobodan je svim posjetiteljima.

Lido Bevanda Beach Resort

Plaža Angiolina

Iako nešto dalje od istoimenog parka ovo kupalište vratit će vas u neka prošla vremena svojim retro izgledom. Proteže se na dvije etaže, a uz samo kupanje nudi i sadržaje kao što su kafić, brijačnica, tattoo studio te pop-up store poznatog hrvatskog modnog dvojca ELFS.

Angiolina Opatija

Obiteljska plaža Lipovica

Šljunčana plaža s lijepim ulazom u more, u čijoj se pozadini nalazi dječje igralište i obilje hladovine. Nalazi se izvan centra Opatije pa pruža više mira i spokoja za svakoga tko se želi dobro odmoriti.

Turistička zajednica grada Opatija

Otok Krk

Ovaj otok poznato je izletište za jednodnevno kupanje ili ljetni vikend odmor. Njegovoj popularnosti pridonosi i Krčki most zbog čega imate priliku biti na otoku, ali bez gnjavaže s trajektom ili nekom drugom vrstom morskog transporta. najpopularnija mjesta za kupanje, ako dolazite iz Zagreba, su Omišalj, Njivice i Malinska.

Omišalj

U Omišlju se nalazi plaža Pesja. To je šljunčana plaža se nalazi na kraju veličanstvenog Omišaljskog zaljeva. Na plaži nema prevelikih gužvi, a pruža puno prirodnog hlada. Također, tu ćete pronaći i dječje igralište, odbojkaško igralište i ugostiteljski objekt u kojem možete popiti kavu ili nešto pojesti.

TZ Općine Omišalj

Njivice

Poznata plaža hotela Jadran ponos je grada Njivica. To je šljunčana plaža s betoniranim dijelom,a jedna je od najopremljenijih i sadržajem bogatih plaža u Njivicama. Samo neki od sadržaja koje možete pronaći na plaži su: jet ski, tenisko igralište, stolni tenis i mini golf. U blizini se nalazi i velik broj restorana i beach barova u kojima možete potražiti predah od kupanja.

TZ Općine Omišalj

Malinska

Na samo 200 metara od centra grada nalazi se šljunčana plaža Rupa. Plaža je nešto manja – djelomično šljunčana, a djelomično betonska. Odličan je izbor za obitelji jer se na njoj nalaze aqua park i dječje igralište što će djeci osigurati zabavi, a roditeljima bezbrižniji odmor. Plaža je također lako dostupna i za invalide te je prilagođena njihovim potrebama.

TZO Malinska-Dubašnica

Crikvenica

O crikveničkoj gradskoj plaži ne treba mnogo govoriti jer je tijekom ljeta uvijek jedna od najpopularnijih. Ova šljunčana oaza nalazi se samo 200 metara od centra grada, a popularno je okupljalište svih uzrasta. Na plaži se nudi najam razne sportske opreme i ležaljki. Tu se, također, nalaze i tri ugostiteljska objekta s izvrsnom ponudom laganih jela i sendviča i osvježavajućih pića.

Još jedna plaža na koju treba obratiti pažnju je Crni Molo. Ova pješčana plaža poznata je po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i za igranje picigina, a na plaži se organizira i sat aerobika. Uz aerobik na plaži se možete baviti odbojkom na pijesku, mini golfom i skijanjem na vodi

Turistička zajednica grada Crikvenice

Selce

Gotovo čitava obala Selca uređena je kao plaža, no u samom središtu mjesta nalazi se plaža Poli Mora, jedan od najpoznatijih motiva iz Selca.

Ovo je također šljunčana plaža, s bogatom ponudom ležaljki, suncobrana i ugostiteljskih objekata. Jedna od najvećih atrakcija je svakako tobogan koji će razveseliti one najmlađe. U sklopu plaže nalazi se i uređeni park s terenima za mini golf te trampolini i ostale zabavne naprave.

Hrvatska turistička zajednica

Novi Vinodolski

Logični nastavak plaža Crikvenice i Selca je Gradska plaža Lišanj u Novom Vinodolskom.

Ova je zaista velika plaža na kojoj se izmjenjuju šljunčani, betonirani i stjenoviti dijelovi. Ovo je najopremljenija i najbolje uređena plaža u Novom Vinodolskom, a iznad nje nalazi se uređena šetnica s parkom.

Popis sadržaja je pozamašan pa će se tako za djecu na raspolaganju naći dječje igralište, tobogani, tube i banane te aquapark, a odrasli se mogu zabaviti pedalinama, odbojkom na pijesku, mini golfom, tenisom i ostalim sportskim sadržajima.

Malo poviše plaže se nalazi se gusta borova šuma koje nudi osvježavajuću hladovinu, a u okolici se nalazi velik broj kafića i restorana.

Može se reći da ova plaža ima sve, stoga je idealna ako osim kupanja i sunčanja želite i dodatne sadržaje.

Hrvatska turistička zajednica

Inspiracija je tu, na vama je samo da odaberete jedan dan i krenete na osvježavajući izlet. Ako vas još uvijek brine kako tamo stići podsjećamo da je najam vozila brz i jednostavan način da krenete što prije.

optimarent

Autor članka