Uncategorized @hr

Ideje za izlet u okolici Zagreba

Svi ponekad poželimo pobjeći od gradske vreve bez da moramo ići predaleko. Sva sreća, oko hrvatskog glavnog grada postoje prekrasna mjesta gdje možete uživati u obilju zelenila i prizorima koji nisu dio svakodnevice.

Do svih je izletišta lako doći autom. Bit će idealno ako imate sve, no rent a car je idealno rješenje ako to nije slučaj.

Etno park Zagreb

Etno park Zagreb nalazi se 13 kilometara od centra Zagreba, u naselju Mala Mlaka. Ovo je idealno mjesto za uživanje u dobroj hrani, povijesnim umjetninama i prirodi. Na ovom idiličnom imanju možete pronaći manju drvenu kuću, ljetnikovac koji se u hladnijim danima pretvara u zimski vrt te dječje igralište.

Sastavni dio parka je i turopoljski čardak “Zbirka sjećanja” namješten starinama koje su kombinacija različitih stilova prošlih vremena. Ovdje ćete također pronaći i impozantni voćnjak koji s 800 stabala različitih stabala iz kojeg pogled seže sve do Medvednice.

Etno park Zagreb

Vuglec Breg

Izletište Vuglec Breg posebna je priča koja se proteže na čak 40 hektara, a vrh mu se nalazi na 300 metara visine i s njega se pruža prekrasan pogled na okolicu.

Imanje se sastoji od nekoliko autohtonih zagorskih hiža te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare.

Osim očito uživanja u prirodi ovdje možete prespavati, kušati domaće specijalitete, uživati u kušanju dobrog vina, a ovo dobro zaokruženo imanje nudi čak i masaže. Od ostalih aktivnosti na raspolaganju su vam biciklističke ture, quad vožnje, tereni za nogomet, ribolov i lov na blago.

Ovo izletište oduševit će i djecu jer im nudi mogućnost jahanja na ponijima dok vi uživate u ostaloj ponudi.

Vuglec Breg

Bio park Divlje Vode

Skriven na obroncima Žumberka Bio park Divlje Vode idealno je mjesto za provesti dan. Nalazi se u dolini potoka Bregane koji protječe kroz park dajući mu posebnu ljepotu i ugođaj.

Park se prostire na površini od 44 000 m2, a na svakom koraku možete uživati u prekrasnoj prirodi i ostalim sadržajima koje nudi. Tako ćete u parku pronaći dva restorana, motel, šetalište uz ribnjak, zoološki vrt, igralište za djecu, igralište za mali nogomet te jezero za sportski ribolov.

Provedite dan u prirodi, upoznajte razne divlje, domaće i egzotične životinje i okrijepite se uz tradicionalne specijalitete.

Bio park Divlje vode

Vrh Cepeliš

Ako želite malo aktivnosti u prirodi, ali ne želite se preznojiti uspon do vrha Cepeliš idealan je za vas.

Najviši je vrh Hrastovačke gore iznad Petrinje. Ostavite automobil u selu Hrastovica kod crkve i krenite jednom od najljepših staza koja započinje kod srušene utvrde. Ovom ćete stazom do vrha stići za otprilike 45 minuta. No, imajte na umu da je ova staza najstrmija od svih.

Ako želite laganiji, ali duži uspon (otprilike 2 sata) krenite iz centra Petrinje.

Turistička zajednica grada Petrinje

Dvorac Trakošćan

Naravno ovaj popis nije mogao proći bez dvorca Trakošćan – jednog od omiljenih izletišta. Ovaj dvorac svojom poznatom vizurom i prekrasnim interijerom oduševljava generacije već dugi niz godina.

Nastao je krajem 13. stoljeća kao manja osmatračka utvrda za nadzor puta od Ptuja prema bednjanskoj dolini. Dvorac je kroz godine je bio u vlasništvu obitelji Celjski, vojskovođe jana Vitovca, Ivana Korvina i Ivanu Gyulayu. Tek ga 1854. kralj Maximilijan dodjeljuje Jurju Draškoviću koji je do danas ostao njegov najpoznatiji vlasnik.

U dvorcu možete razgledati velik niz prostorija koje su njegovi stanovnici koristili tijekom godina i vratiti se u njegovu slavnu prošlost.

Dvorac se nalazi u park šumi s jezerom koja je idealna za šetnju, a odmoriti se možete na obali jezera koje se nalazi podno dvorca.

Visual Hunt

Lijepo vrijeme nam odavno stiglo stoga je šteta propustiti priliku za uživanje u prirodi. Uskočite u svoje automobile, odlučite se za najam vozila ili nagovorite prijatelje da oni voze i pametno iskoristite dan.

optimarent

Autor članka