advent u opatiji
Uncategorized @hr

Advent u Opatiji – bajka uz more

U vrijeme kada sve veći broj gradova u Hrvatskoj i Europi otkazuje svoja adventska događanja, Opatija će ove godine održati advent koji je kao i obično fokusiran više na uređenje samog grada nego kućice i ugostiteljske objekte. 

Uz rent a car, dovoljno vam je samo sat i pol vremena da iz Zagreba stignete u Opatiju i prepustite se božićnim čarima. 

Raskošno uređene ulice i trgovi, zvuci božićnih pjesama, mirisi kuhanog vina i vrhunske čokolade – sve su to obilježja Adventa u Opatiji. U nastavku vam donosimo popis najvećih opatijskih atrakcija koje jednostavno morate obići.

Adventski Park sv. Jakova

Adventski Park sv. Jakova jedno je od središnjih mjesta Adventa u Opatiji. Bogato ukrašen milijunima lampica savršena je pozornica za adventske programe koji će se i ove godine održati u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Adventski Park sv. Jakova

Adventski Park Angiolina

Raskošna čarolija koja je prošle godine kreirana u Parku sv. Jakova ove godine neće zaobići ni Park Angiolina

Divovski Orašari, darovi izrađeni od lampica, osvijetljeni čempresi uz još mnoštvo fantastičnih ukrasa za cilj imaju stvoriti kraljevstvo iz dječje mašte u kojem će uživati sve generacije.

Kao posebno interesantne izdvajaju se izložbe klasičnih haljina izrađenih isključivo od prirodnih materijala opatijskih parkova. Posjetitelji će moći uživati i u izložbi posvećenoj orašarima, poznatim umjetničkim likovima koji su u posljednjih par godina dobili na popularnosti, a postali su i zaštitni znak opatijskog Adventa. 

Adventski Park Angiolina

Adventski vijenac

I Opatija ima svoj adventski vijenac čije se svijeće pale svake adventske nedjelje. 

Čine ga, kao i inače, dva temeljan simbola – krug i svijeće. Svijeće simboliziraju svjetlo, a krug bez početka i kraja smatra se simbolom vječnosti i vjernosti.

Adventski vijenac u Opatiji

Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici

Ljetna pozornica za vrijeme Adventa dobiva sasvim novo ruho. 

Umjesto nastupa hrvatskih i regionalnih zvijezda Ljetna pozornica pretvara se u zimski centar čija je centralna atrakcija klizalište koje će oduševiti velike i male. 

Ledena čarolija

Čokolada, čokolada i još malo čokolade

Dobro je poznato da je prosinac u Opatiji vrijeme za najfiniju čokoladu. No sada, umjesto jednog vikenda cijeli će Advent biti posvećen čokoladi.

Uz savršene dekoracije zasladite se najfinijim čokoladnim delicijama koje možete pronaći u sljedećim ugostiteljskim objektima:

  • Choco bar Kraš Opatija
  • Hotel Savoy
  • Restoran Bevanda
  • Kavana Wagner
  • Restoran Argonauti
  • Kavana Continental
  • Osteria da Ugo
  • Milenij Choco Svijet
  • Konoba Valle Losca
  • Grand Hotel Adriatic
Čokoladni Advent

Advent na Voloskom

Od ove godine Advent se širi i na Volosko. Za sada nam Turistička zajednica grada Opatije otkriva samo da nas na Voloskom čekaju vrhunski ugostitelji koji će svim posjetiteljima ponuditi prigodnu ugostiteljsku ponudu.

No, kao i ostatak grada, vjerujemo da će izgledati čarobno. Ako ste i vi među onima koji jedva čekaju ovo najčarobnije vrijeme u godine, već sa 27. studenim, možete se odlučiti na najam vozila i posjetiti prekrasnu Opatiju.

optimarent

Autor članka